Nieuws

Blijf op de hoogte

Interview met OG Capitals Leeuwarden speler Joël Muizer.

28 mrt. 2023 Door: Redactie

Joël is 16 jaar en is begonnen te ijshockeyen op 8-jarige leeftijd. Eerst op voetbal, maar door het schoolschaatsen enthousiast gemaakt door trainer en 1ste teamspeler Jildert Okkema. Ook vader Eelko Muizer stimuleerde hem om naar de ijshockeyschool van de Capitals te gaan waar hij al snel mocht aansluiten bij het team onder de 10 jaar (U10). Aansluitend de jeugdteams doorgelopen, mocht meedoen met het RTC en de landelijke talententeams voor jeugdteams. Uiteraard in de zomer diverse ijshockeykampen bezocht in Tsjechië, Duitsland en het Dutch Elite Development Camp van IJshockey Nederland. Afgelopen woensdag eerst naar Tilburg voor een trainingskamp met als afsluiter een oefenwedstrijd tegen de U17 van de Kölner Haie. En dan nu in Sofia, Bulgarije op het WK voor U18. Ze strijden daar tegen Australië, Bulgarije, België, China en Taiwan. Gister werd gewonnen met 1-6 van Australië met 1 shorthanded goal van Joël. Vandaag om 12.00u. nemen ze het op tegen Chinees Taipei (Taiwan). 

Ontwikkeling van de laatste jaren

Ondanks zijn 16 jaar werd Joël al geselecteerd voor het 1ste team van de OG CAPITALS. Trainer Arjan Peters en routinier en teamgenoot Marco Postma stimuleerden hem af te vallen, krachttraining te gaan doen en anders te gaan eten om explosiever en sneller te worden. Maar hoe? Marco adviseerde Joël naar Progress Sportschool te gaan voor Personal training en eetadvies. Onder leiding van Carmen viel ruim 18 kilo af door haar eetadviezen en manier van trainen. Qua eten is Joël bewust geworden door zijn eetpatroon aan te passen. Geen zout, laag in vet, veel volkoren producten, meer groentes en fruit en meer verspreid over de dag.

En de persoon Joël?

Momenteel volgt hij een BBL opleiding installatietechniek via Firda wat inhoudt dat hij 36 uur werkt bij Pranger Rosier Installaties BV en 1 dag in de week naar school. Joël is een praktijk-jongen en pikt het snel op op de werkvloer. Zijn kenmerkende eigenschappen zijn loyaal, doelgericht en gedisciplineerd. Afgelopen seizoen bij U21 en het 1ste team al een vaste waarde aan het worden en zit in de stijgende lijn. Veel trainen, 6 à 7 op het ijs doordeweeks en zoveel mogelijk wedstrijden spelen. Het begon vroeger als kind al vroeg. Stickhandling met stick en balletje op straat en mee naar school. Dat is ook wat hij de jongste jeugd aanbeveelt. Hier wordt je veel beter van. In de toekomst wil Joël zich nog meer bewijzen door volgend seizoen nog harder te trainen en een vastere waarde te worden in OG CAPITALS 1. Wellicht daarna een buitenlands avontuur, maar eerst nog veel trainen..

Joël ondersteunen

Mama Klara, zus Merlinn, papa Eelko en de opa’s Henk en Piet zijn in ieder geval super trots op hem en zullen hem blijven steunen in zijn (ijshockey)loopbaan. Mocht je Joël nou ook een (financieel) steuntje in de rug willen geven dan kan dat. IJshockey is geen goedkope sport en vergoedingen vanuit IJshockey Nederland zijn helaas minimaal gezien het ijshockey in Nederland niet op het hoogste lijstje staat van de NOCNSF. Maar het ijshockey zit in de lift. Nu al 1ste qua bezoekersaantallen van de indoorsporten in Nederland en nog steeds stijgende. Mocht u Joël willen sponsoren dan kan dit hier. Het maakt niet uit hoeveel, alle beetjes helpen. Het getoonde bedrag van € 50,00 kunt u zelf aanpassen. Alvast namens Joël en familie hartelijk dank