Nieuws

Blijf op de hoogte

OG CAPITALS 2023 BEZOEK AAN ROKI ROVANIEMI

20 feb. 2023 Door: Redactie

Zoals bekend heeft OG Capitals Leeuwarden dit seizoen de beschikking over 3 spelers uit Finland die allen uitkomen in ons zeer goed presterende eerste team. Joonas Huovinen heeft zich direct bij aanvang van het seizoen aangesloten bij de Capitals. Later volgden Otso Riipi en Perttu Ahola als uitwisseling via onze unieke samenwerking met ijshockeyclub Roki uit Fins Lapland. Over de prestaties van onze drie Finnen zijn we zeer positief en we zijn erg blij dat ze geweldig zijn opgevangen door alle andere teamleden van de Capitals, zowel op als naast het ijs.

Begin deze maand hebben Pieter Poelsma en Jos Verboom een bezoek gebracht aan RoKi ijshockeyclub en de Lappi Areena in Rovaniemi Finland met als doel onze sportrelatie in het belang van beide clubs verder te verstevigen en te kijken naar nieuwe vormen van samenwerking. Tijdens het driedaagse bezoek zijn we zeer hartelijk ontvangen door de staf van Roki en hebben we trainingen en wedstrijden kunnen bijwonen. Daarnaast hebben we uitgebreid gesproken over diverse zaken als ijshockey organisaties, het niveau in Finland ten opzichte van de Eredivisie in Nederlnd,  management & staff, en trainingsmethodieken.

Dat ook voor Roki deze samenwerking zeer wordt gewaardeerd bleek uit het feit dat het dagblad van Lapland door hen was uitgenodigd om ons een interview te doen met de bezoekers uit Nederland.

Voor de toekomst gaan we de mogelijkheden bespreken op het vlak van spelers uitwisseling in combinatie met studie en willen we kijken of het haalbaar is om skillskampen voor Capitals teams bij Roki te organiseren. Hiervoor bestaan zeker mogelijkheden vanwege de uitgebreide beschikbaarheid van ijsfaciliteiten en lokale trainers in Rovaniemi die samen met onze eigen technische staf een programma kunnen uitzetten. Zowel op sportief als sociaal vlak een geweldige ervaring. Vanzelfsprekend moeten deze ambitieuze ideeen financieel haalbaar zijn voor elke deelnemer. 

Over deze ontwikkelingen zullen we jullie op de hoogte houden.

Bestuur OG Capitals Leeuwarden