Nieuws

Blijf op de hoogte

Tweede Finse speler ROKI naar OGCapitals Leeuwarden

2 dec. 2022 Door: Redactie

Na de komst van Otso Riipi eerder dit jaar hebben de OGCapitals hun samenwerking met de Finse ijshockeyclub ROKI verder uitgebreid en een tweede speler aangesteld voor het OGCapitals 1 team.


Via onze vaste contactpersoon Mika Uramo, hoofdcoach van ROKI U21, hebben we besproken dat er mogelijkheden zijn voor een tweede speler uit Finland. Perttu Ahola is een sterke winger die gewend om tegen de sterkste lijnen te spelen. Perttu is enkele jaren captain geweest van de ROKI teams en is, na zijn verplichte tijd in het Finse leger, verhuisd naar Jyväskylä in centraal Finland voor zijn studie. Zijn team (Diskos) moest zich terugtrekken uit de competitie vanwege een gebrek aan spelers. Ze hadden “slechts” 3 lijnen en zagen geen mogelijkheden om verder deel te nemen. Hierdoor kwam de mogelijkheid om bij de OGCapitals te spelen op het juiste moment en konden we snel in contact komen met Perttu en zaken regelen.


Perttu werd op Schiphol ontvangen door Niek Strating, Pim van der Meulen en Jasper Poelsma en veilig naar Leeuwarden begeleid.


In een eerder bericht hebben jullie meer kunen lezen over de verdere mogelijkheden die deze samenwerking ons kan brengen. Over eventuele ontwikkelingen houden we jullie natuurlijk op de hoogte. 
Wij heten Perttu Ahola, bijnaam The Sheriff, van harte welkom bij de OGCapitals en kunnen hem en het team reeds zaterdag in actie zien tegen Utrecht Dragons.


Bestuur OG Capitals Leeuwarden