Nieuws

Blijf op de hoogte

OG Capitals samenwerking met Finse club

18 okt. 2022 Door: Redactie

Mogelijk hebben jullie al het een en ander opgevangen van een samenwerking tussen de OG Capitals en een ijshockeyclub uit Finland. Vanaf het eerste moment dat wij contact hebben gezocht met de club ROKI (Rovaniemi Kiekko) om een uitwisselingsprogramma op te zetten was de respons zeer enthousiast.

Het U20 team van ROKI speelt op het hoogste niveau in Finland en de teams hebben altijd voldoende spelers om een uitgebreide selectie te maken. Vanzelfsprekend vallen er dan ook spelers af die het niveau net niet halen, maar prima skills hebben voor de Nederlandse competitie. Vanwege de afgelegen locatie van Rovaniemi in Fins Lapland is het voor niet-geselecteerde spelers alleen mogelijk om over te stappen naar een ander team in dezelfde competitie als ze gaan verhuizen. Spelers die niet recreatief willen spelen en geinteresseerd zijn in een internationaal avontuur komen dan in aanmerking voor het uitwisselingsprogramma met de OG Capitals.

Het idee is om, in eerste instantie, U20 spelers van ROKI de gelegenheid te geven om bij de Capitals te komen spelen in OGC1 en het U21 team, bij voorkeur in combinatie met een studie. De eerste speler in dit programma is de achttienjarige Otso Riipi die na zijn aankomst op 14 oktober gelijk een wedstrijd met OGC1 kon meespelen en de volgende dag met het U21 team. We hebben in de voorbereiding uitgebreid gesproken met zijn ouders en coach over zijn begeleiding hier in Leeuwarden. De komende weken verblijft Otso bij Jesmer Doele, waarvoor onze grote dank! Na verloop van tijd gaan we kijken of hij zich kan voegen in het huis met de twee andere internationale spelers Joonas en Radion.

Het programma moet uiteindelijk uitwisselingen in beide richtingen mogelijk maken. Te denken valt bijvoorbeeld aan het laten meedraaien van Capitals spelers in de Finse competitie of het opzetten van een trainingskamp in Rovaniemi. Na het einde van de competitie (april) is er in de ROKI ijshal nog zeker twee maanden ijs beschikbaar waar we gebruik van zouden kunnen maken.

Al met al veelbelovende eerste stappen in deze unieke samenwerking die beide clubs veel kennis, ervaring en ijshockeyplezier moet gaan opleveren. We houden jullie op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in dit avontuur!

Bestuur OG Capitals Leeuwarden