Nieuws

Blijf op de hoogte

U12 wint op heel ijs

5 okt. 2020 Door: Redactie

Vandaag de start van de U12 op het hele veld in plaats van 3 tegen 3 op half speelveld afgelopen keer in Heerenveen.

De hele week zijn we met het team druk bezig geweest met deze wedstijd in de voorbereiding. Voor veel spelers was dit de eerst keer op het grote veld dus dat is wel even wennen, mede ook omdat we dan met een heleboel nieuwe spelregels te maken hebben. Deze week hebben we dus getraind op Offside (buitenspel) en Icing ( de puck wordt dan zonder aanraken van spelers voor de middellijn gepaast of geschoten en gaat dan over de doellijn van de tegenpartij).

Voor de wedstijd hebben we buiten een goede warming-up gedaan. Hier hebben we ook de Captain en assist-captain bekend gemaakt voor de komende tijd, het zijn Chris en Othman geworden.

De eerste periode begonnen we met goede inzet en hard werk, we werden alleen niet beloond voor ons harde werk. Waardoor we al snel tegen een kleine achterstand aankeken. Toch bleef iedereen scherp en gefocust hockeyen en zijn taak goed uitvoeren. Wat al snel resulteerde in een stijgende lijn van het score verloop. Ook Jarick die vandaag op de Center positie stond maakte zijn eerst goal voor de Capitals, hier heeft hij als beloning een mooie puck voor gekregen.

De laatste periode waren we echt de bovenliggende partij en vochten we met z’n allen als leeuwen. Er werd goed gecombineerd en er was steeds meer rust wanneer de puck in bezit was bij de Capitals. Veel kansen werden er gecreëerd en er was veel druk op de goal van de Groningers wat ook resulteerde in een paar mooie goals en een mooie eindstand van 6 – 4.

#trots #stijgendelijn #mooibegin

Foto's Johan Broersma